Roloji

Z rolojem iz tkanine dosežete podoben učinek svetlobe, kot z zaveso, vendar rolo bolje poudari čiste oblike prostora in mu daje posebno ostrino. Izbirajte po občutku in ustvarite pestrost v vašem bivalnem prostoru. Če imajo vaši otroci raje pisane barve pa so roloji dobavljivi tudi v “veselih” vzorcih.

Montaža na steno
Montaža v špaleto
Montaža na okensko krilo

V prid rolojem ne govori samo individualno oblikovanje, temveč lahko izkoristite tudi druge točke: roloji poleti pripomorejo k izolaciji in toplotni zaščiti, pozimi pa uživajte prijetno toplino, ko zunaj sneži. Ampak zunaj ne ostane samo vreme – sami se odločite, koliko pogledov v vašo privatno sfero boste dovolili sosedom.

NASVET: Na južnih in jugo-zahodnih fasadah notranje senčilo dostikrat ne zadostuje. Za povečanje ugodja v takih primerih priporočamo kombinacijo z zunanjim senčilom, kot npr. roleto ali zunanjo žaluzijo. Na tak način si poleti zagotovimo popolno senčenje.

  • Oblikovna govorica vašega prostora: rolo poudari čiste oblike prostora in ga potopi v toplo svetlobo. Kljub zapiranju pogledov vprostor pa izžareva mir in ugodje.
  • Senčenje prostorov z zasloni (TV / PC): z uporabo posebnih tkanin lahko izničimo neprijetno in moteče bleščanje na zaslonih.
  • Zaščita pred pogledi: zaupajte tkaninam, ki ščitijo pred pogledi. Kljub zaščiti pred radovednimi pogledi v prostor prodre dovolj svetlobe.
  • Raznovrstnost tkanin: žareče barve, umirjene barve, pisano, enobarvno, z vzorcem, prosojno, propustno za svetlobo, zaščita pred pogledi in zatemnilne tkanine – podležite raznolikosti in pestrosti naših tkanin.
  • Pestra izbira načinov upravljanja: z motorjem, verižico ali vrvico.

Optimalno udobje, upravljanje s perfektno potezno tehniko: rolo se z lahkoto navije ali odvije. Končno brez direktnega bleščanja, ki prihaja preko oken in moti nočni mir – z vodili lahko stranske svetlobne reže popolnoma prekrijemo.  Rolo-tkanine so dobavljive v različni stopnji prosojnosti. Ločimo 4 različne stopnje prosojnosti:

Prosojno
Propustno za svetlobo
Zaščita pred pogledi
Zatemnilno